Кібербезпека, медицина, фармація, транспорт, громадське харчування - більше пів тисячі жителів Тернопільщини отримали від служби зайнятості ваучери на навчання

  • 29

Кібербезпека, медицина, фармація, транспорт, громадське харчування - більше пів тисячі жителів Тернопільщини отримали від служби зайнятості ваучери на навчання

З початку 2024 року майже 14 тисяч українців отримали ваучер на навчання від Державної служби зайнятості та можливість покрити повністю або частково вартість здобуття  професії, спеціальності чи підвищення кваліфікації.

На Тернопільщині такою можливістю скористалися більше пів тисячі жителів області, які отримали ваучери на навчання у місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості (у їх числі – 27 учасників бойових дій, 19 внутрішньо переміщених осіб, 19 людей з інвалідністю).

Більшість краян обрали навчання чи підвищення кваліфікації у сферах медицини,  освіти, інформаційних технологій за спеціальностями «Медицина», «Фармація», «Медсестринство», «Дошкільна освіта», «Психологія», «Геодезія», «Кібербезпека».

180 осіб на підставі ваучерів навчалися чи підвищували кваліфікацію за робітничими професіями. У топі - екстрений медичний технік, кухар, тракторист, водій. Також краяни здобуватимуть професії: електрогазозварник, швачка, плодоовочівник, кондитер, закрійник, машиніст дорожньо-будівельних машин, токар, бджоляр.

До слова, ваучер на оплату навчання – це документ, що видається одноразово деяким категоріям громадян, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні і мають професійно-технічну, фахову передвищу чи вищу освіту, та дає людині право пройти навчання чи підвищити кваліфікацію за однією із 124-х професій та спеціальностей у сферах ІТ, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування, цивільної безпеки та ін.

На підставі ваучера можна:

  • отримати вищу освіту;
  • здобути ступінь магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю;
  • пройти: підготовку на наступному рівні освіти;
  • перепідготовку за робітничою професією;
  • спеціалізацію та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

За ваучером, до прикладу, можна здобути професії: водій автотранспортних засобів різних категорій, сапер, оператор верстатів з ПК, стюард, слюсар-сантехнік, а також спеціальності: «Агрономія», «Архітектура та містобудування», «Біотехнології та біоінженерія», «Терапія та реабілітація», «Ветеринарна медицина» та ін.

Професію чи спеціальність, заклад освіти у межах України, форму навчання: стаціонарну, заочну чи дистанційну можна обрати самостійно.

Ваучер на навчання - реальний шанс для громадян певних категорій здобути нові професійні знання, а для роботодавців - мати необхідний кваліфікований персонал!

Більше тут - https://www.dcz.gov.ua/profnavch/voucher

За детальнішою інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) або у відділ активних програм зайнятості управління реалізації політики зайнятості Тернопільського ОЦЗ за тел. 0635765756.

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Тернопільського ОЦЗ