Зустріч першого заступника голови райдержадміністрації Ігоря Гайдука із жителями сіл громади

  • 824

29 січня відбулась зустріч першого заступниак голови райдержадміністрації Ігоря Гайдука, керівників окремих структурних підрозділів РДА, заступника Хоростківського міського голови Сергія Колосівського з жителями сіл Сорока, Хлопівка та Увисла, які входять до Хоростківської ОТГ.


Фото без опису

З метою визначення пріоритетних напрямків розвитку окремих територій та району в цілому керівництво райдержадміністрації продовжує зустрічатися з активами громад населених пунктів.

Так, вчора, 29 січня перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Гайдук та керівники окремих структурних підрозділів РДА зустрілися із громадськістю сіл Сорока, Хлопівка та Увисла, які входять до Хоростківської ОТГ.

Зазвичай, такі заходи розпочинаються із перегляду обласного відеоролику про досягнення Тернопільщини та демонстрації слайдів із напрацюваннями в районі за останні три роки.

Інформував з цього приводу перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Гайдук, зупиняючись на кожному об`єкті зокрема, в розрізі державних джерелах фінансування. Ігор Володимирович запропонував захід провести у форматі дискусії з метою отримання двостороннього бачення однієї ситуації.

«Ми хочемо донести до вас ті зміни, які відбулися у нашому районі упродовж 2015-2018 років і визначитись із тим, що можна зробити у вас на перспективу», - зазначив Ігор Гайдук.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

В.о.старости Марія Волох озвучила те, на що у їх селі доцільно звернути увагу. Так, у сільській бібліотеці протікає дах, фасад клубу потребує утеплення, вкрай необхідно провести ремонт дорожнього покриву, відсутність транспортного сполучення із центром ОТГ, доповнення вуличного освітлення додатковими ліхтарями.

Із цими проблемами погодився заступник голови Хоростківської ОТГ Сергій Колосівський. Він запевнив, що потреби села не залишаться поза увагою громади, це лише питання часу.

Отже, на наступні роки за державні ресурси тут заплановано: перекриття даху у загальноосвітній школі(2019 рік), утеплення навчального закладу (2020 рік) та заміна системи опалення у ЗОШ (2021 рік).

У робочій зустрічі взяли участь 16 осіб.

У селі Хлопівка (в.о.старости Олександра Касіян) актив села висловлює своє вдоволення від приєднання до Хоростківської ОТГ, а також від прийняття рішення щодо отримання місцевою школою статусу філії Хоростківської ЗОШ №2, яка є опорною. Присутні говорять про конкретні здобутки від підтримання цих державницьких реформ, ініційованих Президентом України та Урядом. Крім цього, місцеві жителі тішаться капітально відремонтованою торік дорогою. І загалом, задоволені якістю утримання місцевих доріг у зимовий період.

На перспективу у цьому населеному пункті вирішено здійснити: прибудову дитячого садочку із перекриттям будівлі, добудову спортивного залу та їдальні до місцевої школи, поточний ремонт сільського клубу із заміною вікон та дверей, завершення ремонту дорожнього покриття, прокладання водопостачання у селі.

У формуванні перспективного плану розвитку села взяло участь 11 осіб.

У с.Увисла неодноразово реалізовувались масштабні проекти, які фінансувались із державних джерел. Цей факт демонструє налагодження конструктиву між усіма рівнями влади. Завдяки такій співпраці, сьогодні тут є чим похвалитися. Проте увислівчани не стоять на місці, вони заявляють про свої проблеми і шукають шляхи їх вирішення. Актуальною залишається потреба у проведенні ремонту доріг. Найпроблемнішим відтинком дорожнього покриву, який слід замінити, вважають ділянку по вул.Миру (Михалки). Окрім цього, присутніх цікавило питання підняття ціни на вивіз побутового сміття. Інформував з цього приводу заступник голови Хоростківської ОТГ Сергій Колосівський. Ціну вважає обгрунтованою і переконаний, що вивезення сміття дозволить уникнення стихійних сміттєзвалищ на території громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису